To byłby dla mnie zaszczyt, gdybyś złamała mi serce.

Ciasto mo|na przeBo|y d|emem lub marmolad z jabBek i innych owoców. Z ciasta mo|na tak|e uformowa maBe ciasteczka za pomoc maszynki a tak|e  ciastka wycinane no|em lub radeBkiem, PAATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU pBatki kukurydziane..... 0,12 kg mleko .. . . . . . .. . . 3 1 cukier......... 0,10 kg sól....... . -. . do smaku 24 Sposób przygotowania: 1. PBatki kukurydziane rozprowadzi niewielk ilo[ci zimnego mleka. 2. Reszt mleka zagotowa. 3. Na gotujce si mleko mieszajc wla pBatki kukurydziane, posoli i ugotowa. 4. Po ugotowaniu doda cukier do smaku. KRUPNIK Z PAATKÓW KUKURYDZIANYCH ZE ZMIETAN pBatki kukurydziane.....0,15 kg wBoszczyzna z kapust .... 0,30 kg [mietana........ 0,15 kg zielona pietruszka lub koper . 0,002 kg (1 By|ka) sól...........do smaku woda . . . ' . . . . . . 3Va 1 Sposób przygotowania: 1. WBoszczyzn umy, obra, opBuka, drobno pokraja, i zala wrzc wod. 2. PBatki kukurydziane rozprowadzi niewielk ilo[ci zimnej wody, wla na gotujcy si wywar z warzyw, ugotowa. 3. Zmietan rozmiesza z maB ilo[ci zupy, wla do zupy, wymiesza i zagotowa. 4. Przed podaniem doda umyt, drobno posiekan pietruszk lub koper. KRUPNIK Z PAATKÓW KUKURYDZIANYCH Z POMIDORAMI pBatki kukurydziane..... 0,15 kg wBoszczyzna....... 0,30 kg pomidory........ 0,50 kg lub koncentrat...... 0,10 kg tBuszcz....... . . . 0,10 kg pietruszka zielona...... 0,015 kg sól ....... do smaku woda . - . . . . . . . 3Vs 1 Sposób przygotowania: 1. WBoszczyzn umy, obra, opBuka, drobno pokraja, zala wrzc wod. 2. PBatki kukurydziane rozprowadzi niewielk ilo[ci zimnej wody, wla na gotujcy si wywar z warzyw, ugotowa. 25 3. Pomidory umy, pokraja, zala maB ilo[ci wody, rozgotowa i przetrze. 4