To byłby dla mnie zaszczyt, gdybyś złamała mi serce.

Rozprowadzi zimnym wywarem (misnym lub warzywnym). Gotowa na maBym ogniu okoBo 5 minut. {óBtko rozetrze w fili|ance dodajc niewielk ilo[ sosu. Doda do pozostaBej ilo[ci sosu, nastpnie wBo|y pozostaBe masBo, posoli i wymiesza. CEBULOWY 1 du|a cebula, 1/2 szklanki [mietany, 1 szklanka misnego wywaru, 2 By|ki masBa, 1 By|ka mki, sól. Z mki i poBowy masBa sporzdzi zasma|k w zBocistym kolorze. Rozprowadzi zimnym wywarem, zagotowa, doda [mietan. Gotowa na maBym ogniu okoBo 5 minut. Drobno pokrojon cebul usma|y na ma[le, wBo|y do sosu przed koDcem gotowania, posoli. GRZYBOWY 50 g suszonych grzybów, 1 cebula, 1 By|ka stoBowa mki, 2 By|ki stoBowe masBa, sól. Grzyby umy w ciepBej wodzie. Namoczy na 2-3 godziny i w tej samej wodzie ugotowa. Z mki i 1 By|ki masBa sporzdzi zasma|k (Jasn°brzow), nastpnie rozprowadzi j 2 szklankami gorcego wywaru grzybowego. 73 Gotowa na maBym ogniu okoBo 15 minut. Drobno pokrojon cebul przesma|y z masBem, doda grzyby, równie| pokrojone w cieniutkie zapaBki. Sma|y przez chwilk. Doda do sosu,'zagotowa i przyprawi sol. r %JWLi.lI\Jt\\J W i 1,5 szklanki gstego soku pomidorowego (mo|e by z przecieru), 1 By|ka stoBowa mki, po jednej: pietruszce, marchwi, cebuli, 2 By|ki stoBowe masBa, 1 szklanka wywaru misnego, sól, pieprz, i je[li kto[ lubi to odrobina ostrej papryki. Warzywa drobno pokrojone przesma|y na ma[le, doda mk, a po chwili przecier pomidorowy i wywar misny. Gotowa 10 minut na maBym ogniu, po cz[ci odparowujc. Na koniec doda reszt masBa i przyprawy. Wymiesza. Mo|na podawa przecedzony. POSPOLITY 1 By|ka stoBowa mki, 1 szkBanka wywaru z misa lub warzyw, 1 By|ka masBa, 3 By|ki stoBowe drobniutko pokrojonego szczypiorku, sól, pieprz. Zrobi jasnozBot zasma|k z mki i masBa, po czym rozprowadzi j stopniowo wywarem. Zagotowa, doda szczypiorek i gotowa przez chwil. Doprawi do smaku sol i pieprzem