To byłby dla mnie zaszczyt, gdybyś złamała mi serce.
15>5cin (.(—drewniana podstawka 45-70 cm Nicram przesyła określone rodzaje promieniowania na zasadzie teleradiestezyjnego przekazu, natychmiast po otrzymaniu sygnału zapotrzebowania, przy optymalnym natężeniu przesyłanej energii. 70 Nicramem można wzmacniać i leczyć kilka a nawet kilka- dziesiąt osób, a każda z nich dostaje niezależnie od innych osób wiązkę energii. •kran do ustawienia świadka piramidka aluminiowa 15cra pomalowana na czarno Drewniana podstawka do ekranu z siatką Faradaya Widok perspektywiczn y urządzenia Nie ma możliwości przedawkowania energii ani wysyłania zbędnego promieniowania, gdyż dobór energii jest niezależny od człowieka. Nicram pracuje w usytowanej osi pólnoc-południe, w po- malowanej obustronnie na czarno piramidzie, wzmacniającej dodatkowo działanie urządzenia. Promieniowanie szkodliwe lub zbędne dla danego przypadku, jest wydalane na zewnątrz przez otwory w bocznych ściankach piramidki. 71 Nicram uruchamia się mentalnie. Urządzenie nie przykryte czarną piramidką pracuje jako odpromiennik. Jak wiadomo, piramida może w zależności od jej zastosowania przyspieszać, zahamować lub uniemożliwić całkowicie wzrost i owocowanie roślin. Opierając się na tych przesłankach, grupa radiestetów-entuzjastów piramid z Pomorza Zachodniego, w końcu lat osiemdziesiątych poczyniła próby wykorzystania Nicramu do podwyższenia plonowania roślin zbożowych i pastewnych. W miejsce zdjęć osób korzystających zazwyczaj z terapii nicramowej, umieszczono zdjęcie fragmentu pola obsianego uprawą pastewną, wykonane już po zakiełkowaniu i po ukazaniu się uprawy na powierzchni gruntu. Zastosowano Nicram o zwiększonych od normalnych gabarytów, elementach urządzenia a ponadto całość pokryto czarną piramidką, wzmocnioną 3 elementową baterią piramid. Widok ogólny zestawu piramidoweg o Nicramu 72 Poczynione obserwacje działania urządzenia w tak zmody- fikowanej formie, pozwoliły potwierdzić wcześniejsze ustalenia na poletkach doświadczalnych. Wzrost masy zielonej był wyższy o 30-40% i to w krótszym czasie. Wydaje się, że i w tej dziedzinie Nicram może być z powodzeniem wykorzystywany. 73 Konserwacja żywności pod piramidą. Powszechnie wiadomo, że zdrowsze i smaczniejsze są po- trawy przyrządzane ze świeżych artykułów spożywczych. W tym przypadku model piramidy staje się nieoceniony i bardzo po- mocny. Bez najmniejszej obawy można pod piramidą przetrzy- mywać świeże, nie solone mięso przez conajmniej tydzień i nie wystąpią na nim żadne oznaki zepsucia. W piramidzie zachodzi proces zatrzymania rozrostu różnego rodzaju bakterii i drobnoustrojów i dlatego zarówno mięso jak i sery nie ulegają zepsuciu. Piramida nie tylko poprawia wartości smakowe, ale również eliminuje zapachy, towarzyszące niektórym artykułom spożywczym na przykład rybom. Wszystkie bez wyjątku, artykuły spożywcze, pozostawione na okres conajmniej dwudziestu minut w piramidzie, znacznie poprawiają swoje walory smakowe. Jeżeli mamy w domu piramidkę, to każdy rodzaj żywności wyjętej z lodówki, powinniśmy potrzymać na czas rozmrożenia pod piramidą. Dotyczy to w szczególności różnego rodzaju mięsa, które po rozmrożeniu pod piramidą będzie bardziej kruche, delikatniejsze i bogatsze w smaku niż rozmrożone w sposób normalny. 75 Pewną ostrożność należy zachować w przypadku poddawania działaniu piramidy produktów czy też płynów sporządzonych na bazie sztucznych słodów czy zapachów, które na skutek działania piramidy, mogą być przez nią całkowicie eliminowane. Dzieje się tak na przykład w przypadku orzeźwiających płynów, które pozostawione w piramidzie, po jakimś czasie powracają do swego pierwotnego, naturalnego smaku. Problemem w gospodarstwie domowym jest utrzymanie świeżości chleba chociażby przez kilka dni i w tym celu często umieszcza się go w worku foliowym. Nie jest to skuteczny sposób, bo już po kilku dniach pojawia się na chlebie pleśń. Jeżeli jednak umieścimy chleb w tym samym worku foliowym pod piramidą, to będzie on nawet po kilku tygodniach ciągle świeży i smaczny. Posiadając większą piramidę o wysokości 75-150cm możemy przeprowadzać różnego rodzaju eksperymenty z odwadnianiem wszelkiego rodzaju artykułów spożywczych. Suszenie mięsa czy owoców w sposób najbardziej naturalny, bez użycia środków konserwujących, ma duży wpływ na zdrowotność tego pokarmu i jego wartość odżywczą. Jak już wspomniano, w piramidzie zachodzi proces odwodnienia czyli mumifikacja żywności. Szybkość odwadniania w piramidzie nie wzrasta, zachodzi bowiem normalne odwodnienie, ale żywność umieszczona w piramidzie nie psuje się podczas odwadniania. Żywność poddana procesowi mumifikacji smakuje lepiej niż przed umieszczeniem w piramidzie. Piramida ma wpływ na smak żywności nawet wtedy, gdy ona znajduje się przez bardzo krótki czas w piramidzie. Łatwo psujące się towary można przechowywać dłużej, jeśli poddane zostaną nawet przez krótki czas działaniu piramidy. Owoce zachowują świeżość dwukrotnie dłużej. Gorzkie i kwaśne produkty tracą swą ostrość i stają się łagodniejsze. Kawa traci swą cierpkość. 76 W niektórych krajach żywność jest umieszczana w pojemni- kach będących modelami piramidy. Tam, gdzie stosuje się takie pojemniki żywność nie ulega zepsuciu